A 86. sz. Apáczai Csere János cserkészcsapat éveken keresztül a vezetőség által szerkesztett Facebook-csoportról és a kiküldött e-mail-ekből informálódhatott a csapatot érintő tevékenységekről, ami egy elég korlátozott kommunikációs csatorna – főleg a 21. században. Ezt orvosolandó fogalmazódott meg a gondolat, hogy egy külön weboldalra lenne szüksége a csapatnak, hogy bármikor tájékozódhassanak az érdeklődők a csapat életével kapcsolatban – a teljesség igényével.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt és megnyert pályázatnak hála, a gondolat meg is valósult. A www.berlini-cserkeszek.de oldal 2018. december végén indult el. A csapat website-ja egyszerre több célt is szolgál. Elsőként magát a berlini cserkészcsapatot mutatja be 20 éves múltjával, évekre visszamenő élménybeszámolókkal. A cserkészetet általánosan bemutató anyagok is felkerültek a kíváncsiskodóknak. A látogató tájékozódhat a cserkészélet eseményeiről: közzétettük a berlini és I. Kerületi rendezvényeket, találkozókat, táborokat. Az aktuális cserkészhíreket külön menü mutatja be. A weboldal a kerület  iránt érdeklődőket átvezeti a www.cserkesz.de honlapra.

A támogatás keretén belül a Külföldi Magyar Cserkészszövetség I. Kerületének fenntartótestületének, a Trägerverein für Ungarische Pfadfinder in West-Europa e.V. szervezetnek is készült egy weboldalt. A www.weup.eu honlap a kerület életéről számol be hírek és eseménynaptár formájában. Ezen túl a honlap tartalmazza az egyesület alapszabályát, valamint adománygyüjtési akciókrol tájákoztat.

A két weboldal által biztosra vesszük, hogy a nyugat-európai cserkészéletet látványosan bemutatja, és minden érdeklődő kielégítő információt kap a cserkészéletről.