Az elmúlt évhez hasonlóan idén is sikeresen pályázott a Nyugat-európai Magyar Cserkészek Fenntartó Testülete a Külföldi Magyar Cserkészszövetség 1. kerülete sátorkészletének bővítésére a Bethlen Gábor Alapnál. Számos olyan rendezvénye van a kerületnek, ami százakat mozgat meg – a teljesség igénye nélkül a kerületi nagytáborok, Akadályversenyek, a Tinódi Lantos Sebestyén Regöstáborok, nyári nagytáborork, vezetőképzések. Ezeken a programokon sokszor gondot okozott, hogy az időjárás keresztülhúzta az aznapi terveket. Ezért szükségünk van olyan sátrakra, amelyekben nagyobb csoportok, akár egy cserkészraj számára is lehetséges programokat, előadásokat tartani. A közösségi körsátrak sátorlapokból és sátorrudakból állnak össze, így igény szerint használhatóak nyitott menedékként, ablakos, illetve zárt tábori építményként is. Mivel közepük nyitott, bent tűzrakásra is lenne lehetőség, így akár főzés, fűtés vagy kisebb tábortűz is megoldható a sátorban.

Emellett a cserkészet egyik nevelési célja a csoportmunka, illetve a közösségi élet megtapasztalása. Ezért a cserkészeket őrsökbe osztjuk, és a foglalkozásokon és programokon is ezekben az őrsökben vesznek részt. Előnyös tehát, ha a táborokban is együtt tudnak élni a gyerekek, ehhez viszont nagyobb, 6-8 személyes őrsi sátrakra is szükségünk van.

A Bethlen Gábor Alap jóvoltából köszönhetően idén egy akár 30 főt érintő programok lebonyolítására is alkalmas nagy körsátrat, 4 db 8 személyes őrsi sátrat, 4db 6 személyes iglu sátrat és két négyszögletű sátrat vásárolhattunk. Ezek remélhetőleg hosszú éveken át fogják szolgálni a nyugat-európai magyar cserkészeket. Köszönjük a nagylelkű támogatást!